A magánoktatás előnyei – hogyan lehetsz magántanár?

Szerző: | 2021. jan. 15. | Egyéb kategória

Manapság a magánoktatás egyre nagyobb népszerűségnek örvend és egyre inkább kiforrja magát. Napjainkban 3-ból 2 tanár iskolán kívül is tanít. Az online platformok létrejöttével, mint amilyen a Mytrainers.hu is pedig a lehetőségek tárháza közeleg a végtelenhez. Mára már nem csak a hagyományos tantárgyakkal kapcsolatos utóképzések népszerűek, hanem szinte bármit elsajátíthatsz és taníthatsz az online világban.

Attól függ mennyit vállalsz magadra, de a magánórákkal elég jó plusz pénzeket lehet keresni. Nyilván ez függ a szabadidőtől, a kialakult ügyfélkörödtől – hirdeted-e magadat online platformon -, valamint nagyban attól is, hogy az adott időszakban mennyire népszerű az általad oktatott témakör. Az árazás nagyon fontos, hiszen lehetsz akármennyire jó, szimpatikus, kedves és következetes tanár, ha a piachoz képest túlárazod magad. Ugyanis a diákoknak és szüleiknek nagyon fontosak a fentebb felsorolt kézségek, de sokszor az olcsóbb utat választják. Az árazáshoz nagy segítségedre lehet a Mytrainers.hu keresője, ahol megnézheted az azonos kategóriában lévő oktatóink árazását, így magadat is jól be tudod pozícionálni.

Egy magánórán az oktató figyelme egy tanulóra összpontosul, ami nagyon nagy plusz pont a közoktatással szemben. Az órákat úgy és akkor tarthatjátok, amikor és ahogyan szeretnétek. Lehet az online, vagy egy kávé mellett, de mindenképp könnyebb a diákok elégedettségét kiváltani, ugyanis nem teherként élik meg az órákat, mint sokszor a hagyományos tanítási rendszereken belül.

Ebben a szakmában nagyon fontos a kapcsolat. Egyrész a tanár-diák, másrészt a tanár-tanár. Hogy miért? Azért, mert ugyan a diákok nagy előnye, hogy könnyen megtalálhatják a legszimpatikusabb oktatókat, akikkel harmóniában tudnak együtt dolgozni, de ugyanez igaz az oktatókra is. Könnyen felmérheted, hogy az adott diáknak tudsz-e érdemben segíteni, vagy pedig átengeded egy másik tanárnak. Ez az a dolog, ami kör körösen működik. Ha esetleg te nem tudsz segíteni egy tanítványodnak, de másnak átengeded, később ugyanúgy vissza fog vándorolni hozzád a lehetőség, csak egy általad fejleszthető tudású diák személyében.